Vértessomló

Hírek

Népszerű cikkek

Vértessomló is részt vesz a programban

2020. május 8., péntek 06:22

Komárom-Esztergom megyében 22 település, köztük Vértessomló is részt vesz abban a tudományos megalapozottságú, országos reprezentatív szűrővizsgálatban, melyet négy orvosképző egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Tudományegyetem indított el a 14 év feletti korosztály körében.

A vizsgálat célja, hogy pontosan feltérképezzék hazánk átfertőzöttségét az újtípusú koronavírussal, így fontos adatokkal támogathassák a kutatásaikat, és segítsenek a járvánnyal kapcsolatos megalapozott döntések meghozatalában.

A Semmelweis Egyetem szakemberei két hét alatt a fővárosban és az ország 6 megyéjének közel 160 településén, mintegy 7000 ember szűrését végzik el. A szűrési programba bevont lakosokat a KSH reprezentatív mintavétellel választotta ki. A program sikerének alapfeltétele, hogy a vizsgálatra meghívót kapott lakosok minél nagyobb számban jelenjenek meg a szűrőállomásokon, vagy az otthonukban fogadják mintavételezőket. Minden, a szűrésen részt vevő állampolgár nemcsak saját maga és közvetlen környezete biztonságához járul hozzá, hanem további 500-1000 honfitársát is képviseli a reprezentatív mintán belül, ezáltal elősegíti a járvány megfékezését Magyarországon. A szűrés minden résztvevő számára ingyenes, biztonságos és fájdalommentes.

Aki meghívót kapott, és részt vesz a szűrésen, megtudhatja, hogy jelenleg fertőzött-e, vagy már korábban átesett-e az újtípusú koronavírus fertőzésen, és ezzel növelheti családja, szerettei, gyermekei biztonságát. Információt kap arról, hogy biztonságosan folytathatja-e tovább a munkáját, vagyis védheti a munkahelyét, munkatársait. Lehetővé teszi, hogy a szakemberek pontos képet kapjanak a magyarországi koronavírus helyzetről, a magyar lakosság átfertőzöttségéről, a vírus várható terjedéséről, hozzájárulhat, hogy a kutatók minél hamarabb megtalálják a vírus ellenszerét, gyógyítási és megelőzési lehetőségeit.

Az országos programban 803 kiválasztott megyebeli, köztük 26 vértessomlói vesz részt: május 6-ára és 11-ére kaptak meghívót a KSH-tól a Védőnői Szolgálathoz. Ők a részvételükkel támogatták, támogathatják a járvány leküzdését és a vírussal kapcsolatos kutatásokat, egyben védhetik családjukat és környezetüket.

április

23 Ruhagyűjtés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Vértesomló, Művelődési Ház

24 Ruhagyűjtés

  • Időpont: szerda 9:00
  • Helyszín: Vértesomló, Művelődési Ház
május

1 Majális

  • Időpont: szerda 16:00
  • Helyszín: Nyugdíjas Ház

11 Nemzetiségi Falunap

  • Időpont: szombat 0:00
  • Helyszín: Sportpálya, Sportcsarnok

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:43

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Lomtalanítás Vértessomlón

2024. február 28., szerda 11:33

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. március 25-én végez lomtalanítást Vértessomlón az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

Bővebben

Alkotói pályázat

2024. február 23., péntek 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek