Vértessomló

Hírek

Népszerű cikkek

Élet a pandémia alatt

2021. április 23., péntek 08:06

A Vértessomlói Német Nemzetiségi Óvodában az élet nem szokványos fordulatot vett, mióta a koronavírus megjelent a világban - tájékoztatott az elmúlt egy év eseményeiről Ruska Mónika intézményvezető.

  • A járvány terjedését óvintézkedések sokaságával igyekeztünk és igyekszünk a mai napig megakadályozni. A bejáratnál jól látható és könnyen elérhető helyre tettünk ki kézfertőtlenítőt. Ellenőrizzük a gyermekek testhőmérsékletét, a szülők nem jöhetnek be az intézménybe az összezsúfolódás elkerülése miatt. A takarításra nagy gondot fordítunk, a kilincseket, csoportszobákat, mosdókat, a játékokat folyamatosan fertőtlenítjük.
  • Az elmúlt időszakban a napi kapcsolattartás a szülőkkel az online térbe, zárt közösségi oldalakra, Messenger-csoportokba költözött. A szülői értekezletek többnyire elmaradtak, és a járvány következménye az is, hogy nem tudtuk megtartani a hagyományos rendezvényeket, amelyek nagy élményt jelentettek az egész családnak. A gyerekek persze megtanulják az évszak eseményeihez kötődő szokásokat, verseket, dalokat, táncokat, de az ünnepek zárt körben, a szülők nélkül zajlottak.
  • Az óvodában sokáig sikeresen tudtunk védekezni a vírus ellen. Azonban 2021 márciusában egy óvodapedagógus tesztje pozitív lett, így az intézmény több dolgozója és gyermekei karanténba kerültek. A pedagógusok hiánya miatt egy darabig nem tudtunk ügyeletet szervezni, viszont azok a szülők, akik étkezést igényeltek, az óvodából elvihették az ebédet.
  • Időközben további három óvodai dolgozó koronavírus tesztje bizonyult pozitívnak, így, akik felszabadultak a karantén alól, azokkal igyekeztünk az ügyeletet megszervezni. Az első napokban néhány gyermeknek igényeltek ügyeletet, a későbbiekben pedig egyre többen kérték a felügyeletet, hiszen a szülőknek is munkába kellett állniuk.
  • Az oltásra való regisztrálás az intézményünkben elég magas százalékban megtörtént, így nagyon örültük, hogy pedagógusként áprilisban kaphatunk oltást. Húsvét előtt azon pedagógusok, akik nem estek át a víruson vagy már több, mint 3 hónapja gyógyultak, megkapták a vakcinát.
  • 2021. 04. 19-én az ügyeleti rendet felváltotta az intézmény normál rendű működése. A gyermekek többsége megkezdte az óvodát. Voltak szülők, akik a vírushelyzet miatt egyelőre az óvodalátogatás alól felmentést kértek. Ezek a napok igazolt hiányzásnak számítanak.
  • Az óvodánk pályázat kapcsán bölcsődével bővül. Szerencsére az építkezés ezen időszak alatt is folyamatosan tudott haladni. A jelenlegi állapotok szerint 2021 szeptemberében indítani tudjuk a bölcsődei csoportunkat. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minden feltételt megteremtsünk az induláshoz.
  • Bízunk abban, hogy a következő nevelési évünket a koronavírus előtti megszokott kerékvágásban tudjuk majd kezdeni. Továbbra is hangsúlyozzuk a családok felé: a fertőzés további terjedésének elkerülése, valamint az egészség védelme érdekében fontos, hogy a családok otthon is betartsák a szükséges, főként higiéniás óvintézkedéseket. A gondosság már csak azért is nélkülözhetetlen, mert a gyermekek akár tünetmentesen is hordozói lehetnek a koronavírusnak – fogalmazott Ruska Mónika.
május

1 Majális

  • Időpont: szerda 16:00
  • Helyszín: Nyugdíjas Ház

11 Nemzetiségi Falunap

  • Időpont: szombat 0:00
  • Helyszín: Sportpálya, Sportcsarnok

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:43

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Lomtalanítás Vértessomlón

2024. február 28., szerda 11:33

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. március 25-én végez lomtalanítást Vértessomlón az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek