Vértessomló

Hírek

Népszerű cikkek

Döntés a nemzetiségi pályázatokról: több mint 4 millió érkezik Vértessomlóra

2022. február 14., hétfő 19:17

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága jóváhagyása alapján a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. döntést hozott a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán nemzetiségi civil szervezetek, a nemzetiségi táborok és a kulturális kezdeményezések, valamint az egyházi közösségi célú programok támogatásairól.

A három keretből 4 millió 100 ezer forint érkezik Vértessomlóra.

A nemzetiségi civil szervezetek pályázati forrásából a Német Nemzetiségi Tánccsoport Egyesület az idei költségvetésének támogatásához és a programjainak megvalósításához 1 millió, a Vértessomlói Német Nemzetiségi Népdalkör a működéséhez szükséges költségeinek támogatásához 800 ezer forintot nyert el, és szintén 800 ezret a működési költségeihez a Vértessomló Közművelődéséért Egyesület.

Vértessomló Német Nemzetiségi Önkormányzata nemzetiségi hagyományőrző napközis tábor szervezéséhez 700 ezer forintos támogatásban részesült. A nemzetiségi dalkör a hagyományos adventi dalostalálkozó megrendezéséhez 300 ezer forintot nyert el, és ugyanennyit a nemzetiségi tánccsoport egyesület a „Tanzfest” báljának megszervezéséhez.

A Vértessomló Római Katolikus Plébánia 200 ezer forintos támogatásban részesült az egyházi közösségi célú programok megvalósítását segítő forrásból. A keret célja a közösségépítést, közösségi nevelést szolgáló, valamint egyéb hitéleti programok támogatása.

május

1 Majális

  • Időpont: szerda 16:00
  • Helyszín: Nyugdíjas Ház

11 Nemzetiségi Falunap

  • Időpont: szombat 0:00
  • Helyszín: Sportpálya, Sportcsarnok

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:43

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Lomtalanítás Vértessomlón

2024. február 28., szerda 11:33

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. március 25-én végez lomtalanítást Vértessomlón az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek