Vértessomló

Hírek

Népszerű cikkek

Taroltak a vértessomlóiak az országos tűzoltóversenyen

2023. július 18., kedd 07:31

Szombaton reggel mintegy négyszáz fő részvételével kezdődtek meg a küzdelmek a Miskolci Egyetem sportközpontjában a XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyen, a rajok a rekkenő hőség ellenére fantasztikus teljesítményt nyújtottak.

A felnőtt csapatok oltási gyakorlat és váltófutás versenyszámokban, míg az ifjak tűzoltó akadálypályán és váltófutásban versengtek egymással – és persze az idővel –, a versenybírók szoros ellenőrzése mellett, a nemzetközi versenyszabályoknak megfelelően. Az ifjúsági csapatok délután a tábori olimpián is próbára tették ügyességüket, a jó hangulatú küzdelemnek a Miskolci Rendvédelmi Technikum adott otthont.

A vasárnapi záróünnepségen Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Varga András tű. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke, és Macz János tűzoltó ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötték a versenyzőket és adták át a díjakat, a vértessomlóak taroltak.

A XI. Országos Ifjúsági Tűzoltóversenyen az akadálypályán és váltófutásban is a somlói leányok is fiúk bizonyultak a legjobbnak, így összetettben is mindenkit maguk mögé utasítottak.

A X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyen sem engedtek a dobogó legmagasabb fokának közelébe a vértessomlóiak, a férfiak és a nők is megszerezték a bajnoki címet.

A Vértessomlói ÖTE vihette haza a Tolna Vármegyei Tűzoltó Szövetség nevében átadott ifjúsági vándorserleget a fiúk és a lányok kategóriájában is, valamint a női és férfi Domsik János vándordíjat. A győztes ifjúsági csapatok képviselhetik hazánkat 2024-ben az olaszországi Trentino tartományban rendezendő ifjúsági tűzoltó olimpián, míg a legtöbb pontot elért ifjúsági csapat, a Vértessomlói ÖTE leány csapata szeptemberben a horvátországi országos versenyen is megküzdhet a bajnoki címért.

Forrás: Magyar Tűzoltó Szövetség, fotó Tócsán Krisztina

május

1 Majális

  • Időpont: szerda 16:00
  • Helyszín: Nyugdíjas Ház

11 Nemzetiségi Falunap

  • Időpont: szombat 0:00
  • Helyszín: Sportpálya, Sportcsarnok

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:43

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Lomtalanítás Vértessomlón

2024. február 28., szerda 11:33

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. március 25-én végez lomtalanítást Vértessomlón az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek