Vértessomló

Hírek

Népszerű cikkek

Az egészségügyben is bevezetné a kormány az online időpontfoglalást

2023. augusztus 7., hétfő 10:34

A Belügyminisztérium az egészségügy elektronikus fejlesztésének keretében vezetné be az online időpontfoglalást, amihez a minisztérium két rendelettervezetet bocsátott társadalmi vitára. A lépéstől azt remélik, hogy a betegek gyorsabban juthatnak időponthoz, és az ellátásuk valóban az általuk lefoglalt időpontban valósulna meg – írja a 24.

A rendszer használatára jövő márciustól köteleznék azokat a közfinanszírozású szolgáltatókat, melyek a járóbeteg-szakellátást legalább heti 300 vagy több óraszámmal, és legalább 5 szakmában működtetik. Folyamatosan frissíteniük kell majd a beutalóval és beutaló nélkül igénybe vehető nyitva álló időpontjaikat. A rendszerben a beteg időpontfoglalását a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató, a beutalóval igénybe vehető ellátások esetén a beutaló orvos, beutaló nélkül igénybe vehető ellátások esetén a beteg háziorvosa vagy kezelőorvosa végzi.

A fő cél a betegút átláthatóvá tétele, és remélik, hogy a módszer javíthat a szolgáltatások elérhetőségén, a lakosság egészségügyi állapotán, sőt a népességfogyás csökkentésével akár az ország versenyképességén is. A társadalmi egyeztetés augusztus 12-ig tart, a kormány szerint a személyi és tárgyi feltételek adottak a változtatáshoz.

május

1 Majális

  • Időpont: szerda 16:00
  • Helyszín: Nyugdíjas Ház

11 Nemzetiségi Falunap

  • Időpont: szombat 0:00
  • Helyszín: Sportpálya, Sportcsarnok

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:43

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Lomtalanítás Vértessomlón

2024. február 28., szerda 11:33

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. március 25-én végez lomtalanítást Vértessomlón az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek